ELS OCELLS DE LA CIUTAT DE BARCELONA
El dilluns dia 11 de Novembre va venir un senyor que es
deia Sergi Garcia de Medi Ambient a la nostra classe i ens va explicar sobre els ocells de
Barcelona.
Va dir que havíem de cuidar els ocells perquè eren molt
importants, ens ajudaven perquè es menjaven els mosquits i decoraven la Sagrada de Família i moltes altres coses
de la natura. Ens va explicar que van evolucionar dels dinosaures i abans de que caigués el meteorit uns quants van evolucionar i per això
existeixen els ocells. A la ciutat de Barcelona hi ha de moltes especies: el pardal, el colom, l'oreneta,
el falcó ...
Va ser molt divertit i
interessant.
Pau
Sala i David Montesinos ( 3r- Les aus )
OBSERVEM LES PLOMES
El dia que vam anar al ZOO, vam recollir moltes plomes que trobaven a terra. Un cop a la classe les vam observar i classificar segons la informació que vam cercar en diferents fonts.
VISITA AL MUSEU PICASSO
Les classes de 3r i 4t vam visitar el museu Picasso.Primer vam fer una observació d'uns quadres i al final vam fer un taller. Vam aprendre a veure els quadres amb mirades diferents.
LES AUS VAN AL ZOO
Som la classe de les AUS i fem tercer. Com estem
treballant els animals vertebrats, hem fet una visita al ZOO. Ens ho vam
passar molt bé i al taller vam aprendre moltes coses interessants.
HISTÒRIES DE 4t
Els nens i les nenes de 4rt volem compartir aquests textos que hem triat d'entre els molts que hem fet al Taller d'Escriptura durant aquest curs.
PROJECTE DE L'HORT
A la tardor ens vàrem trobar el grup de 4t amb l'avi Ignaci per iniciar el projecte de l'hort.
L'avi Ignaci ens va explicar allò important de preparar la terra per sembrar i plantar, la qualitat de la terra, que estigués prou humida, però no massa mullada. La manera com treballar-la amb l'aixada i com s'havien de plantar o sembrar segons el que fossin: alls, cebes, raves, enciams....
Els nens/es han après com es planta i es sembra. També han après els noms de les diferents eines.
L'avi Ignaci quan ens parla de la terra es veu clarament l'estimació i respecte que li té. Això ens ho trasmet a nosaltres i ens fa emocionar.
L'univers
Les fases de la Lluna
http://www.edu365.com/primaria/muds/natural/lluna/index.htm
Moviment de translació i rotació de la Terra
http://www.edu365.com/primaria/muds/natural/univers/imatges/univers3.swf
KORFBAL
Aquesta setmana els alumnes de 4t hem participat en un torneig de Korfbal al pavelló de la Mar bella i hem jugat contra altres escoles. Ens ho hem passat molt i molt bé!
Telescopi de Galileu
Aquest és el vídeo que hem vist avui a classe:
Telescopi de Galileu
La invenció del telescopi se sol atribuir a Galileu, però això no és exacte. Galileu va ser dels primers d'aplicar-lo a mirar els astres -i de treure'n un profit que revolucionaria l'astronomia- però no el primer en idear-lo.
Telescopi de Galileu
La invenció del telescopi se sol atribuir a Galileu, però això no és exacte. Galileu va ser dels primers d'aplicar-lo a mirar els astres -i de treure'n un profit que revolucionaria l'astronomia- però no el primer en idear-lo.
L’Univers: Webquest
A medi estem treballant un projecte sobre l’univers Vam anar al planetari municipal, allà vam aprendre un munt de coses molt interessants. A classe estem fent una webquest que han fet unes mestres de l’escola drassanes, sobre Galileu Galilei. Us penjo aquí l’enllaç i així des de casa la podeu anar consultant!
http://ceipdrassanes.ravalnet.org/webquest/ambgalileu/index.htm
http://ceipdrassanes.ravalnet.org/webquest/ambgalileu/index.htm
L'aparell digestiu
Els alumnes de 4t hem treballat l'aparell digestiu. Vam fer uns experiments a l'aula de ciències. Gràcies a aquests, vam entendre com treballa l'estómac i com l'intestí prim "filtra" els nutrients i els fa arribar a la sang. Després en equips de quatre o cinc vam fer una maqueta de l'aparell digestiu.
Subscriure's a:
Missatges (Atom)
Sortides esportives de gener.
El dijous 27 de gener, els nens i les nenes de les classes de 3r, vam concloure la unitat didàctica de Judo treballada assistint al CEM ...

-
Aquí teniu diverses activitats que us ajudaran a treballar les 42 comarques de Catalunya i les seves capitals. No estan classificades per mu...
-
A la classe hem treballat com era la vida quotidiana a l’Edat Mitjana i les seves característiques. Per a això vam por...
-
Seguint aquests enllaços trobareu jocs per practicar les multiplicacions i les altres operacions d'una manera ben divertida. Mathmag...